Iedere ondernemer met ambitie wil doorgroeien: kansen benutten, groeipotentieel ontdekken en winst optimaliseren. Ontdek jouw potentieel tijdens Het Groeicollege! Een uniek wetenschappelijk lesprogramma voor mkb-ondernemers met groeiambitie! Samengesteld door experts van Erasmus Universiteit Rotterdam en Nyenrode Business Universiteit.

Deelnemer Simon de Wit, Eigenaar Restaurant Ikigai

Simon de Wit

,,Bij Het Groeicollege leer je doelgericht werken aan je bedrijf, samen met ondernemers met dezelfde mindset. Samen leren groeien. Dat gun ik iedereen!”

Deelnemer Zia Karimi, Eigenaar Probello

Zia Karimi

,,Wat ik waardeer aan Het Groeicollege is dat ik niet alleen groei doelen voor Probello heb gerealiseerd maar ook groei onderdeel van onze business strategie heb gemaakt.”

Denk groot. Groei door. Maak impact.

Het initiëren en begeleiden van groei vereist aandacht, structuur en goed leiderschap. Dat betekent investeren in jezelf, in je bedrijf én in je medewerkers.

Onze online hoor- en werkcolleges geven jou de kans om een persoonlijk groeiplan op te stellen en bieden jou direct toepasbare inzichten om je groeiambitie te verwezenlijken! Na afloop ontvang je een officieel certificaat vanuit de Erasmus Universiteit voor jouw deelname.

Hoogleraren van de Erasmus Universiteit en Nyenrode Business Universiteit leren jou met inspirerende cases van kleine, maar ook grote bedrijven zoals Picnic en Takeaway, in acht maanden hoe je hun groeistrategieën toepast op jouw bedrijf.

Groeistrategieën van topbedrijven
College en certificaat van o.a. Erasmus Universiteit
Samenwerking met collega-ondernemers

Deelnemen

Het eerste Groeicollege is succesvol afgerond, de eerste groep ondernemers ontving op 16 november hun bul op de Erasmus Universiteit! De tweede collegereeks is in oktober gestart en in het voorjaar van 2022 starten we de volgende reeks.
Nu al zeker zijn van een plek in de (digitale) collegezaal? Plaats je dan op de wachtlijst en wij houden je op de hoogte.

Succesfactor Coolblue | Picnic | Takeaway

Hoorcolleges

Hoe zet je eenvoudig een strategie op die effectief én efficiënt is? Hoe creëer je een optimaal groeiklimaat met winnende leiderschapsteams? Leer hoe digitalisering klantgedrag beïnvloedt, maar óók impact heeft op verdienmodellen. De hoogleraren van Het Groeicollege, verbonden aan de Erasmus Universiteit en Nyenrode Business Universiteit, leggen tijdens acht hoorcolleges uit hoe jij de onderliggende succesfactoren van bekende groeibedrijven zoals Coolblue, Picnic en Takeaway kunt toepassen voor jouw bedrijf.

Persoonlijk Groeiplan in acht maanden

Werkcolleges

We sluiten elk groeithema af met een interactief werkcollege waarin je aan een vaste werkgroep van collega-ondernemers jouw persoonlijk groeiplan voorlegt en kan sparren. Onder begeleiding van een teamcoach vanuit nlgroeit maakt je jouw plan nóg sterker en toepasbaarder. Jouw vaste werkgroep zal tijdens en na deelname aan Het Groeicollege een verbazingwekkend waardevol netwerk van mede-ondernemers opleveren!

Aanvang, kosten en voorwaarden

Deelname aan de collegereeks van Het Groeicollege* 1895 p.p.
Deelname tweede persoon tegen gereduceerd tarief** 3145 voor 2 deelnemers

* inclusief acht hoorcolleges, acht werkcolleges, een certificaat vanuit de Erasmus Universiteit en de afsluitende live collegedag.
** Alleen van toepassing op twee personen werkzaam voor hetzelfde bedrijf

Het Collegereeks van Het Groeicollege duurt ca. acht maanden en hierin worden acht onderwerpen behandeld. Elk collegeonderwerp bevat een online hoor- en werkcollege. Daarbij werk je aan concrete opdrachten en een persoonlijk groeiplan voor jouw bedrijf door online-samenwerking tussen de deelnemers en begeleiding van een ervaren groeiondernemer als teamcoach.

Download hier de brochure met het complete lesprogramma en data van de hoor- en werkcolleges.

Alle genoemde prijzen zijn excl. btw en gelden alleen voor de collegereeks die gestart is in oktober 2021. Deelnemers ontvangen de boeken Gezond groeien in 5 stappen en Groter groeien. Eventuele andere leermiddelen (video, samenvattingen etc.) worden online ter beschikking gesteld.

Veel gestelde vragen

Voor wie is Het Groeicollege bedoeld?

Het Groeicollege is speciaal ontwikkeld voor alle ondernemers die de volgende stap met hun bedrijf willen zetten. Voor grote en kleine mkb-bedrijven. Voor start-ups, scale-ups of voor bedrijven die al langer meedraaien. Uit alle windstreken van Nederland.

Hoeveel colleges zijn er hoe lang duurt het?

Er zijn acht groeithema’s gedefinieerd. Elke thema bestaat uit:
– het volgen van een online hoorcollege op zelf gekozen moment
– het maken van een bijbehorende opdracht
– het actief bijwonen van een live online vergadering met jouw werkgroep.
Het eerst college – introductiecollege – is online beschikbaar vanaf 14 oktober en het laatste college, de achtste, in maart 2022. Ook sluiten we af met een live collegedag in de laatste week van maart 2022.

Moet ik meteen al data vrij houden in mijn agenda?

De releasedata van de hoorcollege en bijeenkomsten van de werkcollege zijn al bekend:
Groeicollege 1: Het introductiecollege is online beschikbaar vanaf 14 oktober. Het werkcollege (de online bijeenkomst met collega-ondernemers) is op 3 november om 19.30

Groeicollege 2: Kansen zien en benutten door prof. dr. Justin Jansen is online beschikbaar vanaf 4 november. Het werkcollege is op 17 november om 19.30

Groeicollege 3: Ontdek je groeiformule door prof. dr. Tom Mom is online beschikbaar vanaf 18 november. Het werkcollege is op 1 december om 19.30

Groeicollege 4: Verdienmodellen door dr. Robert Rooderkerk is online beschikbaar vanaf 2 december. Het werkcollege is op 15 december om 19.30

Groeicollege 5: Financiering door dr. Arjen Mulder is online beschikbaar vanaf 13 januari. Het werkcollege is op 26 januari om 19.30

Groeicollege 6: Leiderschap & teamprestatie door dr. Ferdinand Jaspers is online beschikbaar vanaf 27 januari. Het werkcollege is op 9 februari om 19.30

Groeicollege 7: Fuel the engine and light the fire! door prof. dr. Lidewey van der Sluis is online beschikbaar vanaf 10 februari. Het werkcollege is op 23 februari om 19.30

Groeicollege 8: Meer en slimmer verkopen door ‘sales professor’ André Hagelen is online beschikbaar vanaf 24 februari. Het werkcollege is op 9 maart om 19.30

Hoeveel tijd gaat dit mij kosten?

De tijdsinvestering per college is gemiddeld 4 uur verdeeld over een periode van 2 weken waarin je het hoorcollege bekijkt, de opdracht maakt en het werkcollege bijwoont.

Met wie zit ik dan in een werkgroep?

De werkgroepen bestaan uit 5 tot 6 collega-ondernemers en 1 teamcoach. De werkgroepen worden zeer nauwkeurig samengesteld voor een matchmaker van nlgroeit. We zorgen voor zoveel mogelijk overeenkomsten en gelijkgestemden binnen de groep.

Wat is de prijs? Krijg ik korting voor 2e persoon?

Wij hebben de prijs bewust betaalbaar gehouden voor ondernemers zodat je gegarandeerd de investering terug verdient. Deelname aan Het Groeicollege is 1.895 per persoon. Daarvoor krijg je een volledige opleiding inclusief acht hoorcolleges, acht werkcolleges, een certificaat vanuit de Erasmus Universiteit en de afsluitende live collegedag. Alle genoemde prijzen zijn excl. btw en gelden alleen voor de collegereeks startend in oktober 2021. Deelnemers ontvangen de boeken Gezond groeien in 5 stappen en Groter groeien. Eventuele andere leermiddelen (video, samenvattingen etc.) worden online ter beschikking gesteld. De tweede persoon werkzaam voor hetzelfde bedrijf kan deelnemen tegen het gereduceerde tarief van 1.250.

Moet ik de deelname fee meteen betalen?

Bij jouw aanmelding kun je kiezen om de deelname fee direct te voldoen via iDEAL, creditcard of PayPal. Je kunt ook kiezen voor betalen per factuur middels een bankoverschrijving. En vergeet niet dat deze investering zich niet alleen terugbetaald in het lange termijn succes van je bedrijf, maar ook nog eens aftrekbaar is als bedrijfskosten!

Zijn de opdrachten fictief of voor mijn bedrijf?

Bij de opdrachten gaat het juist om jouw bedrijf! Na elk hoorcollege maak je opdrachten die voor dat thema van toepassing zijn op jouw bedrijf. De acht opdrachten bundelen we aan het einde samen tot de eindopdracht wat uiteindelijk jouw persoonlijke groeiplan zal zijn. Ook zal je worden aangemoedigd tijdens het volgen van Het Groeicollege al aan de slag te gaan met de nieuwe inzichten en gestelde doelen die je uitwerkt in de opdrachten. Direct toepasbaar dus!

Tot welk moment kan ik aanmelden?

Geïnteresseerde kunnen 14 oktober nog de hele dag aanmelden. Het eerste hoorcollege – het introductiecollege – is vanaf 14 oktober 12.00 uur beschikbaar voor alle aangemelde deelnemers. Er zijn nog wel mogelijkheden om later aan te sluiten voor degenen die besluiten om na 14 oktober nog om mee te doen. Stuur dan een e-mail aan ons; academy@deondernemer.nl. Dan gaan we samen kijken welke opties er nog zijn.

Wat ga ik dan leren?

De leerdoelen op hoofdlijnen voor het totale lesprogramma zijn als volgt:
Na het volgen van dit programma:
• Ben je in staat om waardevolle groeikansen voor je bedrijf te identificeren en weet je dit te vertalen in de groeiformule van je bedrijf.
• Weet je wat je nodig hebt om de groei te faciliteren en krijg je inzicht in de mogelijkheden om dit te financieren.
• Weet je hoe je klanten op een effectieve wijze kunt betrekken bij de groei van je bedrijf.
• Ben je in staat om de organisatie klaar te maken voor groei door het creëren van een groeiklimaat en de implicaties voor het leiderschapsteam inzichtelijk te maken.
• Leer je dat leidinggevenden een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van talent en weet je het rendement op talent te vergroten.
• Ben je klaar om de organisatie naar een nieuwe groeifase te brengen door nieuwe groeipaden op te schalen en het groeilandschap opnieuw te gaan verkennen.

Wat krijg ik dan?

De acht groeicolleges samen leiden tot een concreet en volledig persoonlijk groeiplan voor jouw bedrijf. Op basis van dit groeiplan en je deelname aan de hoor- en werkcolleges wordt aan het einde van het programma een certificaat vanuit de
Erasmus Universiteit Rotterdam uitgereikt. We sluiten af met een live collegedag in maart 2022 waar deelnemers en docenten elkaar ontmoeten tijdens een dag vol inspiratie.

Moet ik fysiek bij de colleges aanwezig zijn?

Nee, alle colleges, de theoretische hoorcolleges en interactieve werkcolleges met jouw groep collega-ondernemers zijn online. Dus kun je vanaf jouw gewenste plek volgen. Er zullen ook initiatieven zijn om als werkgroep eens bij elkaar te komen, fysiek af te spreken, maar dit zal altijd in overleg zijn en bij voldoende animo.

Wat als ik een werkcollege niet bij kan wonen?

Probeer altijd per Groeicollege thema enkele uren vrij te maken. Het kan natuurlijk zo zijn dat je er toch één moet missen door een volle agenda. Om na het afronden van Het Groeicollege een certificaat van deelname te ontvangen is de voorwaarde gesteld dat deelnemers alle acht de modules van de cursus doorlopen, waarvan je er één mag missen.

Wie heeft Het Groeicollege ontwikkeld?

Het Groeicollege is een unieke samenwerking tussen wetenschap en praktijk. Het Erasmus Centre for Entrepreneurship, De Ondernemer en nlgroeit. prof. dr. Justin Jansen (Hoogleraar Ondernemerschap) en prof. dr. Tom Mom (Hoogleraar Strategische Groei) hebben op basis van hun nieuwe boek; Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen’ de acht hoorcollege modules ontwikkeld. Ook is groei-expert Kees de Jong (initiatiefnemer nlgroeit) is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het groeiprogramma en zullen diverse topondernemers vanuit nlgroeit deelnemen als teamcoach om jouw groeiplan nog sterker te maken.

Ik heb meer vragen, aan wie kan ik die stellen?

Schroom niet om alle aanvullende vragen die we op deze pagina nog niet voor je hebben kunnen beantwoorden te stellen aan De Ondernemer via e-mail: academy@deondernemer.nl